Hoe zorgt u voor veiligheid in deze dagen?


Sneeuwveiligheid

Wat een sneeuwval heeft er het afgelopen weekend plaatsgevonden. Basisscholen mogen vandaag open maar velen wachten nog een dag om fysieke lessen te geven. Het weerbericht luidt dat er code oranje voor het hele land geldt en het ANWB adviseert u om niet op de weg te gaan, tenzij het strikt noodzakelijk is. Kortom, let op uw veiligheid.

Veiligheid is altijd belangrijk, ook als u aan het werk bent en van het internet gebruik maakt. Herkent u het gevoel dat u overal op internet wordt achtervolgd als u bijvoorbeeld net op zoek bent geweest naar een shop-item? Vaak wordt u dan achtervolgd door deze advertentie via cookies. Het maakt dan niet uit op welke website u zit want zodra de nieuwe website een advertentiemogelijkheid heeft, ziet u dezelfde advertentie weer voorbijkomen.

Om dat te voorkomen kunt u Traditioneel een Adblocker gebruiken zoals de Chrome Extensie Adblock Plus. Deze extensie zouden deze advertenties dan moeten voorkomen, echter zijn de websites tegenwoordig zo opgebouwd dat het u dan blokkeert. Zo krijgt u dan het tegenovergestelde effect en wordt u gevraagd om de Adblocker uit te schakelen om toegang te krijgen tot de content, pagina’ en video’s.

Een truc die ik persoonlijk altijd gebruik om deze irriterende pop-up banners te voorkomen is door de internetbrowser Brave te gebruiken. Brave is een veilige internetbrowser die uw privacy waardeert en die tevens direct de advertenties uitschakelt zodra u bijvoorbeeld een video wil bekijken. Een bijkomend voordeel is dat de browser minder RAM geheugen opeist van het systeem zodra er tientallen tabbladen open staan. Op die manier kunt u flink blijven multi-tasken zonder dat uw systeem begint vast te lopen.

Heeft u hierover vragen of heeft u hulp nodig bij het veilig werken binnen uw organisatie? Neem dan contact op met ICN Systems via: +31 88 39 77 390

Groet, Riley Marlisa – Accountmanager, ICN SystemsICN Group

ICN Systems is onderdeel van ICN Group. Deze bestaat uit een aantal toon­aangevende bedrijven dat zich richt op organisaties die actief zijn in architec­tuur, bouwkunde, werk­tuig­bouw, infra­structuur en ICT. Wij leveren systemen op maat en bieden consultancy, IT en HR-dienst­verlening voor de optimalisering van ontwerp-, constructie- en/of beheerprocessen.

Contact

Europalaan 14
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
Postbus 3302
5203 DH ‘s-Hertogenbosch

info@icn-systems.nl
+31 88 39 77 390

KvK: 66928001
BTW: NL856756015B01

Partners

Autodesk Gold Partner

HP Partner First Silver

© 2021 ICN Systems. All rights reserved.